Wat is Nootjebal?

Voetbal voor de allerkleinsten! 

Veel peuters en kleuters willen graag met een bal spelen. Alleen bij veel (voetbal)verenigingen kunt u uw kind(eren) pas aanmelden als zij 5 jaar zijn. Daar komt in Nootdorp nu verandering in! 

Peuters en kleuters, in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar, kunnen deelnemen aan Nootjebal. Tijdens een Nootjebal les gaan de kinderen, samen met één van de ouders, spelenderwijs de eerste beginselen van het voetballen ontdekken. Waarbij plezier voor (voetbal)spelen en bewegen voorop staan!

Lessen van 45 minuten
Een les duurt 45 minuten en wordt verzorgd door één of twee trainer(s). We werken met groepen van maximaal 14 kinderen. Ouders hebben in onze lessen een actieve rol. Wij verzinnen de leukste oefeningen en spelletjes om samen met uw zoon of dochter te kunnen oefenen. Daarbij staan plezier en ongedwongen voetballen voorop. Daarnaast werken we aan de coördinatie, behendigheid en balans van de kinderen.

De beginselen van het voetballen
Sporten met jonge kinderen vraagt om aangepaste technieken. De lessen zijn specifiek op de doelgroep gericht. Spelenderwijs worden er (lichte) voetbalhandelingen aangeleerd. Er wordt op een speelse manier gewerkt aan conditie en we werken met spelmaterialen die bij de leeftijdsgroep past. Uiteraard wordt er goed rekening gehouden met de groei en kwetsbaarheid van deze jonge leeftijdsgroep. Met hulp van speciale materialen en spelletjes zullen de kinderen elke week weer uitgedaagd worden. Maar het doel blijft dat de peuters en kleuters het ontzettend leuk vinden om te ballen en te spelen.

Wij hopen jullie snel te zien in een Nootjebal les!

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring